Кой е Архангел Михаил и с какво помага?

Архангел Михаил – означава подобен на Бога. Премахва всички въздействия на страха, закриля вас и близките ви; изчиства енергийно; вдъхва ви кураж и ви дава опора, когато ви предстоят изпитания. Ако планирате да направите промени в живота си, ако планирате да напуснете работа или да прекратите една връзка, помолете го за помощ и съвет, за да продължите безстрашно напред. Освен това той може да ви съдейства да откриете житейската си мисия и цел, както и да ви покаже коя е следващата стъпка по вашия духовен или професионален път.                                                                                                                     

Слънцето се покровителства от Арх. Михаил и един неговите символи, както и златото – изобилие и богатство, сила и мощ. Арх. Михаил има силата да пречиства и изчиства с меча си онези връзки, които ни дърпат назад в миналото и ни свързват със стари емоции. Наричат се етерни. 

Можете да го повикате като затворите очи и си го представите. Могъщ, силен и голям, но същевременно с добри и спокойни черти. Белите му и тежки крила на гърба леко се прибират щом стъпи до вас. Той е бос. Усещате силата и мощта му. Това е енергията – чиста и великолепна. Пробягващите тръпки по тялото ви са в резултат на това, че премахва всички етерни връзки от вас. Пречиства и ви освобождава, за да продължите леки и нови напред. Архангел Михаил е и пазител, той закриля вас, близките ви, децата и домът ви, изчиства всичко до което се докосна от негативна енергия, емоции, ненужни спомени и стари усещания. Името му означава, че главният пратеник и посланик на Бог. Казват, че най-добре работи с Арх. Гавраил, който пък покровителства сребърната Луна.

Запомнете, че всички ангели и архангели оставят свободната ви воля да се прояви, затова винаги щом имате нужда от тях ги повикайте. С радост ще се отзоват, за да направят денят ви по-добър. Казват, че когато не им възлагаме нещо можем да си ги представим в бездействие, като седнали на стола до нас. Опрели лакът в масата, отпуснали главата си в дланта си, врътят очи към тавана (за тях небето) с надежда и готовност да се сетим за тях.  Мислят си най-добронамерено и с усмивка: „Е, хайде де, до кога ще те чакам! Тук съм, само ме повикай!“ Така е. Повикай ги и те са тук!

Какво да правите щом си отидат ли? Щом усетите, че тази ваша срещата, в днешният случай с Арх. Михаил е приключила, можете да измиете лицето си с вода, оставена в стъклен съд на открито. Заредена с истински слънчеви лъчи. Отпийте глътки с мисли за обич и благодарност. Ако пък през целият ден сте си мислили за тази вода и сте й наричали най-прекрасни мисли и желания – тя ще е още по-вълшебна. 

Водата има памет и приема, информира се и запечатва във всяка една молекула случващото се около нея. Мислите на Слънцето са само за добро. Желанието ви да го погледнете в очите, може да се осъществи само рано сутрин в прегръдките на изгрева, или вечер в целувките на залеза. Тогава слънчевият диск разпръсква най-богатите си дарове към нас, които можем да приемем, така че да са полезни. Не случайно атлантите са посрещали и изпращали слънцето всеки ден. Слънцето с радост докосва всичко, което види, за да го зареди с живот и магическа енергия. Дори е съвсем възможно да усетите друг вкус на водата – по-сладък, по-чист и някак прекрасно особен. Ако не ви е сладка, добавете лъжичка мед за разкош. 

Медът – златото на земята, а пчелите също са символ за изобилие. И ако точно в този миг се питате: „Нали казват, че пчелите мистериозно изчезват, тогава за какво изобилие става дума?“, то отговорът е много простичък: „Отиват в другото измерение и ни чакат там!“ Звучи много вълнуващо и мистично, нали?

Ако днес „случайно“ по особен начин ви докосне слънчев лъч (може да е отразен и да привлече вниманието ви), запознаете се с някой, който носи ангелско име – Михаил, Михаела, Габриел, Габриела, Гавраил, Ангел, Ангелина, Рангел, Пламен, Серафим  и/или се сдобиете с някои от символите на изобилието: слънце, мед/злато, пчела, пеперуда (златна) няколко четворки, перо, монета, под каквато и да е форма – истинската им или под формата на бижу, храна, снимка, картинка или т.н.,  значи денят ви е благословен и предопределен за чудеса!

Вселената ви казва: „Вярвай, най-доброто предстои! Архангел Михаил е с теб“