Малки благословии – гривни от АТОН

Наскоро (съвсем преди броени дни) мои много близки приятели се завърнаха от своето пътешествие до Света Гора – Атон, в Гърция. Приеха с охота молбата ми да вземат и да разходят със себе си от нашите ангелски гривни с червен конец за желания. Били са с тях навсякъде. А където е имало възможност са им били направени снимки.    Попили са от енергията на това благословено място. Снимките, които можете да видите най-долу са от манастирите: Ватопед, Ставроникитис, дори Зограф и едната снимка е под връх Атон. На снимките няма от монасите, зашото много от тях крият лицата си. Не им е приятно “лицата им да бъдат взимани”, както сами казват. Но, някои се съгласяват. Там се ходи тихо и бавно, доколкото може да се нарече бавно, защото всеки иска да обиколи колкото може повече благи места и да събере от енергията на това специално място. Обикновено се става в 4 сутринта, за да се включиш в началото на молитвите и Богослуженията. А те продълават чак до 10 сутринта. Храната е изцяло отгледана от тях и за тези, които са били на разходка около манастира с лодка могат да се видят терасираните им ниви. Имат си всичко. И готвят много вкусно, знам. Най-интересното за местата, където се готви освен самите гозби, е надписът в кухнята, който напомня, че мазнината (зехтинът) се слага накрая. И затова си има причина 🙂 А тамошния зехтин е много, много вкусен. Носили са ми и знам. Освен това имат над 40 рецепти за правене на маслини. Разделят се по сортове и в зависимост от него си има определена рецепта. 

Занесоха и благополучно върнах при мен 11 от гривничките за желания.
Едната от тях е за мен – имам едно огромно желание, за което е време ангелите да ми помогнат да се случи или поне да разбера какво имам да върша като работа на замен ангел, за да се случат нещата по най-добрия начин за всички участници в ситуацията.
След броени часове е Новолуние и ще я завържа точно тогава, когато вече започва леееееекично да се изпълва.Имам приложение на телефона, което ме известява за всяка фаза на луната и дори колко процента е пълна или празна. Много е удобно.    Гривните от Света Гора няма да бъдат продавани. Ще бъдат подарявани – като благословия свише. Защото всеки заслужава своето малко чудо и добрина.  Все още мисля как, на кого и по какъв повод, но със сигурност ще разберете. 🙂  Следвайте ни във Фейсбук и Инстаграм. Някои от късметлиите може да си ти. Кой знае? :))))     С поздрав най-сърдечен,АН

Views: (391)